Rákosmenti Nyugdíjas Szabadegyetem

Rákosmenti Nyugdíjas Szabadegyetem

2017. szeptember 18. hétfõ 09:00

Rákosmente Önkormányzatának támogatásával 2016 őszén indult a Rákosmenti Nyugdíjas Szabadegyetem, ami három területen, folyamatosan kínál a kerületi nyugdíjasok számára aktív ismeretszerzési és kikapcsolódási lehetőséget.

Nyugdíjas számítógépes klub 24 órában:

•    Alapfokú számítógépes klub nyugdíjasoknak

Az alapfokú klubfoglalkozás a számítógép bekapcsolásától a szövegszerkesztés és táblázatkezelés alapjain át az internethasználatig kalauzolja el a résztvevőket.

•    Halad a nagyi! - Haladó számítógépes klub nyugdíjasoknak

A haladó klubfoglalkozás a számítástechnikai alapismeretek bővítésére, internetes szolgáltatások, elektronikus levelezés és weblapok illetve a G-mail szolgáltatásainak megismerésére szolgál.

•    Haladó PLUSZ - számítógépes klub nyugdíjasoknak

A haladó plusz klubfoglalkozáson a Facebook és a Skype használatát sajátíthatják el az érdeklődők.

A számítógépes klub regisztrációs díja szintenként 1000 forint.

 

Nyelvi klubok 50 órában:

Angol és német nyelvi klubban lehetőség lesz idegen nyelv gyakorlására kezdő-, haladó- és haladó plusz szinten, új ismeretek megszerzésére, meglévők felelevenítésére, megerősítésére.

A nyelvi klub regisztrációs díja szintenként 5000 forint, amennyiben a jelentkező szociális helyzete nem engedi, támogatás kérhető.

 

Közismereti előadások:

Az előadásokon ismertbővítő, nyugdíjas korosztályt érintő közérdekű témákban hallgathatnak meg előadásokat, vehetnek részt beszélgetéseken, kulturális jellegű eseményeken az érdeklődők.

A közismereti előadásokon a részvétel ingyenes!

 

Személyesen és telefonon is várjuk jelentkezésüket a tanfolyamokra és a közismereti előadásokra egyaránt!