Tájékoztatás

Tájékoztatás

2020. november 9. hétfõ 10:00

Kedves Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. november 4-én életbe lépett a Kormány 479/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó további védelmi intézkedésekről.

 E rendelet bizonyos pontjai érintik intézményhálózatunk (Vigyázó Sándor Művelődési Központ és Tagintézményei) elsősorban „ültetett” programjait is.

 „3. A kulturális rendezvényekre és helyszínekre, a mozielőadásokra, valamint a sportrendezvényekre vonatozó védelmi intézkedések

….

(2) A kulturális vagy sportrendezvény nézőterén a nézők – a páholyok kivételével –

a) csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és

b) a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

(3) A kulturális vagy sportrendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen

a) a páholyokban,

b) a kulturális vagy sportrendezvény szünetében,

c) a kulturális vagy sportrendezvény létesítményének területén, illetve

d) a kulturális vagy sportrendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben.”

Kérjük, továbbra is figyeljék honlapunkat, ahol rendszeresen közzétesszük az aktuális tudnivalókat, vagy keressék telefonon, e-mailben kollégáinkat, hogy érdemi választ tudjunk adni egy-egy programmal kapcsolatban.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy rendezvényeinket a továbbiakban is a lehető legnagyobb biztonsággal látogathassák.

Köszönjük megértésüket és támogató hozzáállásukat!

VMK és Tagintézményeinek munkatársai