Rákosligeti Filmklub: Saul fia

Rákosligeti Filmklub: Saul fia

2020. február 16. vasárnap 16:00

Kultúrházak éjjel-nappal

Rákosligeti filmklub – A kortárs magyar film

Saul fia

magyar filmdráma, 107 perc, 2015

„A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.”

Főszerepben: Röhrig Géza, Molnár Levente, Urs Rechn, Zsótér Sándor

Rendezte: Nemes Jeles László

12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vetítés után kötetlen beszélgetés a meghívott művészekkel, alkotókkal és dr. Szilágyi Erzsébet művészetszociológussal!

Vendégeink: Kolos István rendező, a film rendezőasszisztense valamint Rajna Gábor és Sipos Gábor a film producerei

Belépő: 500,- Ft

A korlátozott férőhelyek száma miatt előzetes jelentkezést kérünk!

Támogató: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata (Rózsahegyi Péter képviselő), NKA Filmművészet Kollégiuma