Rákosligeti filmklub: "Ragályi Elemér 80" - A nagy generáció

Rákosligeti filmklub: "Ragályi Elemér 80" - A nagy generáció

2019. október 20. vasárnap 16:00

A nagy generáció

magyar filmdráma, 107 perc, 1985

Réb, Makai és Nyikita barátok. 1968 nyarán elhatározzák, hogy kiutaznak Magyarországról a Nyugatra. Van azonban egy alapvető probléma: csak Makainak és Réb barátnőjének, Marinak van útlevele. Réb nem sokat teketóriázva ellopja Makai útlevelét, beragasztja saját fényképét és kiutazik Marival.

Eltelik nyolc év. Makai a budapesti rádiónál dolgozik - zenei adást vezet, Nyikita pedig egy butik tulajdonosa, ahol Mari is dolgozik - visszatért Magyarországra magára hagyva Rébet az Egyesült Államokban. Kapcsolata Nyikitával nem korlátozódik csupán a közös üzletekre. Egy nap váratlanul megjelenik Budapesten Réb, Marival közös 13 éves lányával, Marylou-val. Makai szívélyesen üdvözli, mintha semmi rossz sem történt volna közöttük. Visszaemlékeznek a régi szép időkre és kollégákra, akik szétszéledtek a világban. Hamar kiderül azonban, hogy Réb nem csak Budapest iránti vágyakozásból jött az országba.

Főszerepben: Cserhalmi György, Eperjes Károly, Kiss Mari, Koltai Róbert, (Udvaros Dorottya, Major Tamás, Melanie Jeane)
Rendezte: András Ferenc
Operatőr: Ragályi Elemér

16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vetítés után kötetlen beszélgetés a meghívott művészekkel, alkotókkal és dr. Szilágyi Erzsébet művészetszociológussal!

Belépő: 500 Ft

Helyszín: Csekovszky Árpád Művelődési Ház

A férőhelyek száma miatt előzetes bejelentkezés ajánlott!

Támogató: NKA Filmművészet Kollégiuma