Rákosligeti filmklub: A kortárs magyar film - Brazilok

Rákosligeti filmklub: A kortárs magyar film - Brazilok

2019. június 16. vasárnap 16:00

magyar vígjáték, 95 perc, 2016

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. 
De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. 
És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.

Főszerepben: Fekete Ernő, Bánki Gergely, Schmied Zoltán, mNagy Dániel Viktor, Lakatos Erik, Dobó Kata, Lakatos Csaba, Lakatos Renátó, Gáspár Laci

Rendezte: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba

12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vetítés után kötetlen beszélgetés a meghívott művészekkel, alkotókkal és dr. Szilágyi Erzsébet művészetszociológussal!

Belépő: 500 Ft

Helyszín: Csekovszky Árpád Művelődési Ház

A férőhelyek száma miatt előzetes bejelentkezés ajánlott!

Támogató: NKA Filmművészet Kollégiuma