Jónás Vera Experiment koncert

Jónás Vera Experiment koncert

2018. március 23. péntek 21:00

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros a hazai könnyűzene egyedi színfoltja - összehasonlíthatatlan zenéjével és karakterével valahol a mainstream és az underground között foglal helyet. Nála a profizmus és a közvetlenség kéz a kézben jár. A London Center of Contemporary Music Schoolban végzett zenei tanulmányokat, de sosem vált belőle távolságtartó előadó és szerző.

Személyes könnyűzenét játszik, amely beenged bennünket belső világába: egy játékos, dögös, vidám, ugyanakkor mondanivalóval teli helyre. Legfrissebb albuma, a Tiger, now! megjelenése óta sorra gyűjti az elismeréseket: már egy Junior Artisjus-díj, valamint Fonogram- és „Az év dala” jelölések is sorakoznak a képzeletbeli polcon.
A hazai pozitív fogadtatás mellett külföldi visszajelzésekben sem kell szűkölködnie a Jónás Vera Experimentnek. A környező országokban tartott számos koncert mellett Vera játszott már Németországban, Angliában és az USA-ban is, bemutatkozó nagylemeze Japánban is megjelent, s ennek kapcsán ötállomásos turnén vett részt a távol-keleti országban. Zenekarával idén januárban fellépett Európa legnagyobb showcase fesztiválján, az Eurosonic-Norderslaagon Groningenben, azt megelőzően pedig a Skye&Ross from Morcheeba előzenekara voltak. Szerencsére a Jónás Vera Experiment mindezek után sem fogy ki az ötletekből és tervekből: egy remixlemezzel is megörvendeztetik rajongóikat, és HBO-sorozat-főcímzenét (Aranyélet) is készített az énekes-dalszerzőnő.

Tagok:
Jónás Vera - ének, gitár; Bécsy Bence - gitár; Szerető Dániel - basszusgitár; Kovács Miklós - dob

Belépő elővételben: 1000 Ft, a helyszínen: 1500 Ft

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap www.nka.hu


NKA_logo_2012-CMYK.jpg