Föld_Tánc_Világ_Nap

Föld_Tánc_Világ_Nap

2017. április 29. szombat 14:00

2017-ben is egyszerre ünnepeljük a Föld napját és a Tánc világnapját Rákosligeten, idei újdonságként két helyszínen: a Csekóban és a Maros Moziban, az épületekben és a kertekben is!

 

KONCERT: Gyárfás István, az év gitárosa lemezbemutatója - CARTOON JAZZ! Kedvenc rajzfilmslágereink jazz-átiratai vetítéssel

TERMELŐI PIAC: közkívánatra régi hagyományt indítunk újra, az egykori ligeti piacot, amely ugyan a tér túloldalán működött, most pedig a Csekó udvarára települnek ki az árusok, de a lényeg ugyanaz: annak a lehetőségét szeretnénk megmutatni, hogy manapság is lehetséges jó minőségű, egészséges, lehetőleg helyi zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, füstölthús-árut (vagy éppen gabonakolbászt, fügemustárt, ökotisztítószert)  a lakóhelyünkhöz minél közelebb vásárolni, például kerületrészünk központjában. Az árusok a Keresztúri Önkormányzati Piacról jönnek, ha van igény, rendszeressé tehetjük a Rákosligeti Kispiac alkalmait.

KÖZÖSSÉGI GARÁZSVÁSÁR: a Moziteraszon bolhapiaci nyüzsgés közepette találhatnak új gazdára könyvek, kazetták, játékok, konyhai eszközök, gumicsizma


NÖVÉNYMENHELY: hozd el megunt szoba-, haszon-, dísznövényedet, fát, palántát, virágot, vigyél mást helyette.

BRINGÁZÁS: jól körbetekerünk most is Liget kedves utcáin,terein

KÉZMŰVESKEDÉS: az újrahasznosítás legjátékosabb módja, menő dolgokat készíthetnek a gyerekek a Csekó kertjében a szaletlinél, csak elsőre hulladéknak tűnő alapanyagokból. 

ZÖLD XVII Rajz- és videópályázat: a rákosmenti óvodások és iskolások pályamunkáit a Csekóban lehet megnézni, a díjkiosztó a legjobb kisfilmek vetítésével pedig a Moziban lesz.

LIGETI TÁNCVÁLASZTÓ: bemutatkoznak a környék legjobb tánc- és mozgásstúdiói a Csekó nagytermében, mindenki megtalálhatja a neki való mozgásformát. Később TÁNCWORKSHOP a Moziemeleten a még komolyabb érdeklődőknek.

ROCKFOTÓKIÁLLÍTÁS: Viczián Pál magyar rockkoncerteken készített, nagyon élő fotóinak kiállítása a Mozilépcsőházban.

SAFARI A NAGYVÁROSBAN: különleges természetfilm Varga Lívius (Quimby) főszereplésével http://port.hu/adatlap/film/tv/safari-a-nagyvarosban-safari-in-the-city/movie-180449, Utána KVÍZjáték a film alapján Kozák Balázzsal, a Zöld XVII elnökével.

KOZMIKUS REJTÉLYEK: Rózsahegyi Márton csillagászati előadása, amely aztán esti csillagnéző sétával folytatódik.

Családi mozi: LORAX : zenés, animciós vígjáték mindenkinek (amerikai, 2012, 95perc, http://port.hu/adatlap/film/gyerekprogram/lorax-the-lorax/movie-123968

GYÁRFÁS ISTVÁN TRIÓ: CARTOON JAZZ 
Gyárfás István (Gyafi) több, mint 30 évvel ezelőtt alapította első gitár-bőgő-dob összeállítású trióját, amely azóta is folyamatosan működik.  2016-ban a kritikusok, az olvasók és a jazz-muzsikusok egyaránt őt választották az év gitárosának. Munkásságáért 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal, a Szabó Gábor díjjal tüntették ki.
A trió tagjai:
Gyárfás István - gitár
Oláh Zoltán - bőgő
Cseh Balázs – dob

A bemutatandó lemezről: http://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/gyarfas-istvan-trio/cartoon-jazz/

BÉKASÉTA: extraprogram a Naplás-tónál, a Varangy Akciócsoport nevében Schád Péter kalauzolja a békák iránt érdeklődőket. Itt lesznek a csillagnézők is. Találkozó a gátnál.

BÜFÉ: Fair Trade kávéval és teával készülünk, de lesznek szörpök és gyros meg sült krumpli is. Ha hoztok sütit, még jobb!

MAROS MOZI: másnap lesz 105 éves az épület, eredetileg Központi Szálló. Ezért az emeleti termek is szabadon látogathatóak lesznek: 
- a Maros Mozi Műterem, ahol Lichner Barbara fest. Lisányi Endre zsinórműveket készít 
- a "Rádiómúzeum", ahol rengeteg TV, magnó, lemezjátszó és telefon is megcsodálható Dénes Károly, Imre László és Rács József kalauzolásával.
- Wölfinger Barnabás üvegművész műterme
- A HA5KRC Rádióamatőr Egyesület klubszobája

MINDEN PROGRAM INGYENES! SZERETETTEL VÁRUNK!


Szervezők:
Rákosligeti Polgári Kör
Zöld XVII Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Városfejlesztési Egyesület
Csekovszky Árpád Művelődési Ház

Maros Mozi Baráti Kör

 

FLD_TNC_VILG_NAP-2017_ultimate-1.jpg